Entegre Yönetim Sistemleri alt yapısı yemek üretimi için tasarlanmış ve hayata geçirilmiştir. Tesisimizin tamamı bu sistemin esaslarına uygun olarak düzenlenmiştir. Tesislerimizde üretilen; yemekler bu sistemin ortaya koyduğu prensiplere uygun olarak üretilmekte ve müşterilerimize sunulmaktadır.
Toplu yemek üretimi, sunumu ve hammadde sevkiyatı kapsamında; Müşteri şartlarını ve şikayetlerini uygulanabilir yasal ve düzenleyici şartları karşılayan ürünü düzenli bir şekilde sağlama becerisini göstermek için, Gıda güvenliği ile ilgili riskleri, İş Güvenliği ve çevre boyutları ve risklerin kontrol altında olduğunu göstermek için, Sistemini sürekli iyileştirilmesi ve uygulanabilir düzenleyici şartlara uyulduğunun müşteriye karşı güvencesinin verilmesi için ve Süreçlerde dahil olmak üzere, sistemin etkin olarak uygulanması yoluyla müşteri memnuniyetinin arttırılması için, TS-EN-ISO 9001, ISO 22000, ISO 10002, ISO 45001 ve TS-EN-ISO 14001standardlarıyla uyumludur.
İşletmemiz yasal, teknolojik, rekabetçi, pazarsal, kültürel, sosyal ve ekonomik
ortamlar, siber güvenlik ve gıda dolandırıcılığı, gıda savunması ve kasıtlı kirletmeye yönelik gerekli çalışmaları tamamlamış ve verileri dökümante etmiştir. Ulusal, bölgesel veya yerel bağlamda 24 yıllık bilgi birikimi ve performansı ise sektörde önemli bir yere sahiptir.
İşletmemiz, gıda güvenliğine yönelik geçerli yasal, düzenleyici gereklilikleri ve müşteri gerekliliklerini
karşılayan ürün ve hizmetleri tutarlı şekilde sunma becerisine sahiptir. Yasal otoritelerin belirlediği mevzuat şartlarına, müşteriler ile yapılan sözleşme şartlarına uygun hareket etmekte, düzenli olarak gözden geçirmekte sürekliliğini sağlamakta ve güncellemektedir.
Bu kapsamda yemek üretim prosesi,
• Hammadde, ürün ve ambalaj malzemelerinin girdi kontrolü ile başlar. Bu aşamada gelen ürünlerin şartnamelere uygunluğu kontrol edilir. Uygun olanlar alınır, olmayanlar iade edilir.
• Gelen ürünler uygun depolara yerleştirilir. Soğuk gelen ürünler 4°C depolara, donuk gelen ürünler -18°C depolara kuru gıda ve sarf malzemeleri ortam sıcaklığında ve %65 RH altındaki depolara konulur.
• Hazırlık yapılmak üzere ürünler depolardan çıkarılır. Akışlara uygun olarak hazırlık yapılır.
• Hazırlığı yapılan ürünler uygun depolara veya gün içinde servis edilecek ise pişirme işlemine alınır.
• Birinci ve ikinci grup ürünlerde ısıl işlem uygulanarak kullanılan ürünlerdeki mikroorganizma yükü inhibe edilir ve yemekler yenilebilir kıvama getirilir.
• İkinci grup yemeklerde pişirme sonrası hızlı soğutma işlemi uygulanır.
• Üçüncü grup ürünlerde ayıklama, yıkama, klorlama ve durulama işlemi uygulanır.
• Hazırlık ve pişirme işlemleri biten ürünler servise alınır.
• Benmaride 80°C’de 2 saat serviste tutulur.
• Posesleredn açığa çıkan atıklar akışlarda tanımlanmış olup sözleşmeli firmalar ile bertarafı sağlanmaktadır.
Hizmet Kapsamında olan Proje ve Adresleri
Merkez:
Eyüp Mekez Mutfak Projesi: Defterdar Mah. Otakçılar Cad. Değirmen Sk. No: 19 /52-53-54 EYÜP / İSTANBUL
Şubeler:
• Sağlıklı Lezetler Projesi: Defterdar Mah. Otakçılar Cad. No: 101-102 EYÜP / İSTANBUL
• Kurtköy Projesi: Ramazanoğlu Mah. Adnan Sok. No:7 Pendik/İSTANBUL
• Novaplast: Karadenizliler Mahallesi Başyiğit Cad.NO:16 Kullar / İZMİT
Standardın Kapsam Dışı Bırakılan Maddeleri:
8.3 Ürün ve hizmetlerin tasarımı ve geliştirilmesi maddesi tasarım yapılmadığı için kapsam dışı bırakılmıştır.
8.4 Dışarıdan tedarik edilen proses, ürün ve hizmetlerin kontrolü ile ilgili madde dış kaynaklı prosesimiz olmadığı için
kapsam dışı bırakılmıştır.